keskiviikko 22. elokuuta 2012

Culloden Battlegrounds

Käytiin katsomassa Culloden Battlegrounds jossa joukko skotteja taisteli skottilaisittain toista skottiryhmää vastaan skottilaisista syistä, luultavasti skottiviskistä humaltuneena. Skotti. Ei juuri tutustuttu taistelun historiaan, ajateltiin että ehkä se on lähempänä paikallisten mieltymyksiä. Meille tärkeämpi oli matka sinne ja poikettiin itse näytöspaikalle vain hieman tankkaamaan energiavarastoja.

Aamulla ensimmäisenä poikettiin paikallisella golf rangella lyömässä korillinen palloja. Ei ollut mun swingi enää parin pelaamattoman kesän jäljiltä tallella, kyllä minä niin mieleni pahoitin kun pallo lähti mihin sattui. Samalla kun oltiin katoksen alla palloja paukuttamassa alkoi sataa. Hetken pidettiin sadetta ja lähdettiin sitten matkaan kohti tuota Cullodenia. Ilma oli koko päivän aika epävakaa ja saatiin vuoroin hetki sadetta ja hetki aurinkoa. Onneksi koko reissun ajan tuuli ei ole vaivannut, eilenkin Loch Ness oli täysin tyyni siellä käydessämme. Vedettiin reissu pyörävuokraamon karttaan merkittyä reittiä myöden ja se ei mennyt ihan suorinta reittiä kohteeseen. Pari syrjäisempää pätkää jotka vedimme oli melkoista rääkkiä reisille, nousu oli todellä jyrkkää ja melko pitkiäkin mäkiä vielä. Periaatteessa alkumatka oli tasaisesti nousevaa maastoa, väliosuus oli ylä- ja alamäkien vuorottelua kun taas paluu-osuus oli lähes täysin alamäkeä.

Nyt alkaa olla sen verran väsynyt olo ettei pysty muistamaan mitään tarkempia yksityiskohtia, palaan niihin jos mieleen tulee. Nyt nukkumaan ja huomenna kohti kotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti