perjantai 17. elokuuta 2012

Glasgow

Ihan ensimmäiseksi huomauttaisin että lisäsin tuonne yhden tekstin väliin otsikolla "Torstai täynnä Stand upia", pistin aikatunnuksen niin että se on julkaistu 16.8. jotta pysyisi järjestyksessä nämä tekstit.

Tänään aamulla pakatiin kamat, luovutettiin huone ja painuttiin bussi-asemalle etsimään Glasgowhon lähtevää bussia. Ei ollut paha homma, niitä kun lähtee 15 minuutin välein ja hintakaan ei ole paha, 13.60£ kahdelta hengeltä. Matkaan meni hiukan reilu tunti. Meidän huone on Marks Hotellissa, ja täytyy sanoa että tasollisesti huikesti Edinburghin hotellia parempi. Ja hinnaltaankin halvempi. Tosin Edinburghin hinnat ovat juuri nyt korkeat Fringen takia.

Aamupalan/lounaan jälkeen hypättiin paikalliseen sightseeing bussiin kun ajateltiin että se on hyvä tapa nähdä maisemia. Hintaa 11£ per nokka ja kahden päivän ajan saadaan matkustaa. Reitti on tietty jossain määrin rajallinen, mutta kai sillä pärjätään. Lisäksi saadaan kuunnella selostusta merkittävistä kohteista ja rakennuksista. Eräs mielenkiintoinen tietoisku oli kun osuimme bussiin jossa oli nauhan sijasta live-juontaja. Hän kertoi että George Square oli ollut taannoin kaksi viikkoa jenkkiläisen filmiryhmän käytössä kun he olivat kuvanneet Brad Pittin tulevaa leffaa. Elokuvan kohtaukset sijoittuvat Philadelphiaan mutta tosiaan kuvasivat sen täällä koska tuli yhtiölle halvemmaksi roudata rekvisiitta (autot, liikennemerkit, jne) Glasgowhun kuin maksaa Philadelphian vaatimat hinnat. Aika mielipuolista mielestäni. Glasgow antoi torin käyttöön maksutta, mutta paikalliset liikkeet nettosivat kuitenkin kolmisen miljoonaa filmiryhmän ylläpidosta.

Vedettiin bussireitti läpi, hypäten välillä pois kyydistä jonkin kohteen tarkempaa tutkimista varten. En tiedä mikä on syynä, mutta mua on tänään vaivannut aika rankka väsymys ja välillä bussissa istuminen vaati oikeasti pinnistelyä etten nukahtanut istualleni. Kai vaan on jäänyt sitten vähälle unet. Täytyy koittaa jos saisi vähän enemmän unta tulevana yönä. Nukkumaan on kyllä menty aikaisempinakin iltoina viimeistään puolilta öin, eli ei luulisi siitä johtuvan. Kai sitä vaan on tulossa vanhaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti