maanantai 20. elokuuta 2012

Inverness

Aamulla lyötiin taas rinkat kasaan, heitettiin ne selkään ja lähdettiin junalla kohti Invernessiä. Oikean junan löytyminen ei tuottanut ongelmia, selkeästi oli lähtevät junat ja laiturit merkittynä Queenstreet central stationilla. Junalippu oli varattu hyvissä ajoin keväällä, ennakkovarauksen etuna oli reilu alennus hinnasta. Asemalta ostettuna tämä matka olisi ollut muistaakseni hiukan vajaat 50£ per naama, nyt se maksoi 10.90£. Matka Glasgowsta kesti aika tarkalleen 3h 10min, kulkien Stirlingin, Perthin ja sitten puolenkymmenen muun pienemmän kylän kautta. Invernessin asemalta napattiin taksi kun emme jaksaneet lähteä tunkemaan bussiin rinkkoinemme. Taksin hinta asemalta majapaikkaan oli 4.40£, eli ei tuokaan hinnalla pilattu.

Tukikohtanamme täällä on Bannerman bed and breakfast, pieni neljän tai viiden huoneiston majatalo. Huoneet on todella hyvässä kunnossa ja siistit, Glasgown ja Edinburghin jälkeen hiljaisuus on korvia huumaavaa. Ei hälytysajoneuvoja, ei ohi jyristäviä busseja, ei metelöiviä alkoholisti-narkkeja eikä yökerhon virkaa toimittavia autoja. Meille oven avaamaan tullut rouva oli erittäin ystävällinen, siesi hyvin rikkonaisen aksenttimme ja esitteli huoneen ja näytti kartasta miten parhaiten pääsemme keskustaan ja takaisin majapaikkaan.

Itse Inverness vaikuttaa aika pieneltä paikalta, varsinkin keskustan alue on melko tiivis kokonaisuus. Kulkemisen kannalta tuo on tietysti hyvä asia, ei tarvitse käyttää julkisia siirtymiin kun jalan pääsee nopeammin. Huomenna olisi tarkoitus käydä noutamassa polkupyörät ja lähteä katsomaan Loch Nessiä ja sitä ympäröivää aluetta. Katsotaan miten paljon saadaan luita rikki kun lähdetään pyörällä tuonne autojen sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti