keskiviikko 15. elokuuta 2012

Päämäärätöntä haahuilua.

Tälle päivälle ei tehty mitään suunnitelmia, kunhan otetaan rauhallisesti ja tehdään mitä mieleen juolahtaa. Aamupala käytiin etsimässä sataman suunnalta ja sopivaksi paikaksi päätyi Rocksalt cafe deli. Egg, toast, tattie scone, mushrooms, black pudding, bacon ja palanpainikkeeksi kahvia. Verisuonet varmasti tykkäävät tuollaisesta kevyestä rasva-annoksesta heti aamusti... Sitten tietysti vielä pieni vaellus ja läheiseen pubiin nauttimaan aamuinen olut.

Istuimme rauhassa terassilla oluesta ja auringosta nauttien, kun yhtäkkiä paikalle ryntäsi hieman iäkkäämpi nainen joka kaipasi apua ikkunan kanssa. Tuke jäi vahtimaan oluitamme kun minä lähdin rouvan matkaan. Menimme viereisen talon asuntoon jossa hänen naapurinsa, kuulemma 90-vuotias rouva, oli saanut ikkunansa jumittumaan auki. En tiedä miten ihmeessä langanlaiha ja hauraan oloinen nainen olikin onnistunut tipauttamaan ikkunan pois saranoiltaan. Ikkuna oli sen verran oudosti asennettu että päädyimme hetken mietittyämme siihen lopputulokseen että parasta soittaa taloyhtiön huollosta vastaavalle taholle. Toivottelin hyvät onnet ja päivänjatkot ja palasin takaisin olueni pariin. Toivottavasti saivat ikkunan kuntoon.

Sain taas puhuttua Tuken ympäri ja varasin liput Richard Herringin Edinburgh Podcast esitykseen/ nauhoitukseen. Vieraana Richardilla oli loistava Sarah Millican, Manchesterista kotoisin oleva koomikko joka on mielestäni yksi parhaista brittiläisistä stand up esiintyjistä. Showssa on myös true-or-false -kisa jossa palkintona olisi ollut stand up dvd:tä, lippuja esityksiin ja muuta vastaavaa. Tuke tippui heti ensimmäiseen kysymykseen, kun taas minä pääsin pari kysymystä eteenpäin. Valitettavasti voitot menivät muualle. Seuraavalla kerralla sitten..

Nyt hiukan lepoa hotellihuoneessa ja sitten jatkamme taas samoilua. Ainakin tällä hetkellä ideana olisi suunnata yliopiston ja Edinburghin palatsin tienoilla ja katsella mitä sieltä tulee vastaan. Eilen ajelimme autolla sitä reittiä ja näytti sielläkin olevan Fringe täydessä vauhdissa. Illaksi on varattuna liput Peacock & Gamblen esitykseen. Taas yksi mun pitkäaikaisista suosikeistani.

Ilmat on muuten olleet todella hyvät tähän mennessä. Pari pientä ripausta vettä, mutta lämpötilat ovat olleet jossain 20-asteen tienoilla ja aurinkokin paistellut yllättävän taajaan. Luulin että täällä piti olla hirveät tuulet ja rankat vesisateet. Ehkä ne tästä muuttuvat vielä.

-Edit: Juuri kun pääsin sanomasta noista hyvistä ilmoista niin taivas synkkeni ja sade alkoi. Ei tosin mitään hirmuista sadetta ainakaan vielä.
Peacock & Gamble sitten taas ylitti mun odotukseni, ja ne olivat alkujaankin melko korkealla. Aivan loistava show, erikoista, ja paikoin idioottimaista sekoilua. Kyllä tykkäsin kovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti